Δημιουργικές ασχολίες για το σπίτι

Δημιουργικές ασχολίες για το σπίτι

Δημιουργικές ασχολίες για το σπίτι

Είσαι σπίτι, λιώνεις στον καναπέ και έχεις βαρεθεί την τηλεόραση και τα social media εδώ και ώρα. Νιώθεις ένα αίσθημα βαρεμάρας και νευρικότητας. Δεν ξέρεις τι να κάνεις, αλλά σίγουρα θα ήθελες με κάτι να ασχοληθείς. Με τι όμως; Μήπως είσαι με τα παιδιά σου σπίτι και θες να τα ξεκολλήσεις από το tablet ή απλά να τα κάνεις να μην βαριούνται και να γκρινιάζουν; Σε καταλαβαίνουμε. Αυτό που ψάχνεις είναι δημιουργικές ασχολίες για το σπίτι. Γι αυτό παρακάτω σου δίνουμε μερικές ιδέες.

1. Καθάρισμα ντουλαπιών/αποθήκης

Από τις πιο εποικοδομητικές ασχολίες στο σπίτι, που δεν κάνουμε όμως συχνά είναι το καθάρισμα των ντουλαπιών. Βγάλε τα ρούχα που έχεις στην ντουλάπα και οργάνωσε τα. Δες τι σου κάνει και τι όχι, τι χρειάζεται επιδιόρθωση και τι μπορείς να δώσεις. Ή πήγαινε στην κουζίνα, άδειασε τα ντουλάπια, καθάρισέ τα, δες τι έχει λήξει, τι είχες ξεχασμένο πίσω πίσω, τι δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ και τι θα ήθελες να αγοράσεις. Αν έχεις αποθήκη μπορείς να κάνεις το ίδιο και εκεί.

2. Δημιουργική μαγειρική

Αν χρειάζεσαι κάτι πιο δημιουργικό, τότε βρες πρωτότυπες συνταγές που δεν έχεις ξανακάνει και ξεκίνα τη μαγειρική. Υπάρχουν άπειρες στο internet, με ότι υλικά σ’ αρέσουν. Μπορείς να αγοράσεις τα προϊόντα που σου λείπουν από online super markets και να κερδίσεις χρόνο. Στη μαγειρική μπορεί να σε βοηθήσει όλη η οικογένεια και να περάσετε ευχάριστα μαζί.

3. Ζωγραφική

Είναι ένα από τα χόμπι που θα σε χαλαρώσουν και θα κάνουν την ώρα να περάσει γρήγορα. Αν αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη μπορείς να ζωγραφίσεις ότι έρθει στο νου σου. Αν χρειάζεσαι έμπνευση παρατήρησε το χώρο γύρω σου ή άνοιξε φωτογραφίες στο internet. Μπορείς επίσης, να οργανώσεις διαγωνισμό ζωγραφικής για όλα τα μέλη της οικογένειας.

4. Κατασκευές

Μπορείς να φτιάξεις τρομερά πράγματα για το σπίτι, από τα πιο απλά υλικά. Παλιά κουτιά, ξεχασμένες κόλλες, άδεια μπουκάλια, χαλασμένα κοσμήματα, παλιά καλλυντικά και πολλά άλλα. Σε κάθε σπίτι υπάρχουν πράγματα που δεν τους δίνουμε τόση αξία και με τις κατάλληλες τροποποιήσεις μπορεί να γίνουν πολύ χρήσιμα. Σίγουρα αυτό θα απασχολήσει αρκετές ώρες και τα παιδιά.

Δημιουργικές ασχολίες για το σπίτι

5. Συγγραφή

Αν έχεις φαντασία αλλά το χέρι σου δεν “πιάνει” για να δημιουργήσεις, τότε ξεκίνα να γράφεις μια ιστορία. Μπορεί να είναι κοινωνική, αστυνομική, ερωτική, θρίλερ ή φαντασίας. Χρειάζεσαι μόνο τον υπολογιστή σου και χρόνο. Εκτός και εάν σου αρέσει ο παλιός κλασικός τρόπος και ξεκινήσεις απλά με σημειώσεις στο χαρτί. Βέβαια μπορείς απλά να προμηθευτείς βιβλία και να διαβάσεις.

6. Online μαθήματα

Αν θες να επενδύσεις σε κάτι χρήσιμο στον κενό χρόνο σου, τότε ξεκίνα online μαθήματα. Στο Internet υπάρχουν μαθήματα σχεδόν για τα πάντα. Από εκμάθηση ξένων γλωσσών, υπολογιστή, εξειδικευμένων προγραμμάτων ή φωτογραφίας έως ζαχαροπλαστική και κηπουρική. Βρες τι σου αρέσει και σε τι θα ήθελες να βελτιωθείς και ξεκίνα τώρα τα μαθήματα.

7. Γυμναστική

Εκμεταλλεύσου ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου και κανείς δε σε βλέπει και ξεκίνα να γυμνάζεσαι φορώντας ότι σε βολεύει. Κάνε απλές ασκήσεις που θα τονώσουν τον οργανισμό σου. Δε χρειάζεται να διαθέσεις πάνω από 30 λεπτά αλλά μπορείς να κάνεις και μια ώρα, κάνοντας τις ασκήσεις αργά και με διαλείμματα. Θα νιώσεις τη διαφορά αμέσως. Σε αυτό μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια και να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Δημιουργικές ασχολίες για το σπίτι