Τι διάδρομο γυμναστικής να πάρω;

Τι διάδρομο γυμναστικής να πάρω;

Το περπάτημα σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητο αν θέλετε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής. Είτε ξεκινάτε τώρα είτε προπονείστε ήδη συστηματικά, υπάρχουν πάντα δύο προβλήματα στην άσκησή σας. Το ένα είναι ο καιρός και το άλλο είναι ο χρόνος. Πολλές φορές λόγω καύσωνα ή λόγω βροχής, δεν γίνεται να αθληθείτε στους ρυθμούς που επιθυμείτε.Άλλες φορές λόγω χρόνου είναι δύσκολο να επισκεφτείτε ένα γυμναστήριο ή απλά να βγείτε για περπάτημα. Την λύση την ξέρετε, το ερώτημα  όμως είναι… “τι διάδρομο γυμναστικής να πάρω;”

Κατηγορίες διάδρομων γυμναστικής

Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες : ηλεκτρικοί και μαγνητικοί διάδρομοι. Η διαφορά τους έγκειται στην ύπαρξη ενός μοτέρ, το οποίο κινεί την ταινία στην επιθυμητή ταχύτητα. Στους μαγνητικούς το μοτέρ δεν υπάρχει και αξιοποιείται περισσότερο η δύναμη των ποδιών του ασκούμενου. Σίγουρα οι πιο έμπειροι αθλητές προτιμούν τους ηλεκτρικούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για κάποιον που θέλει να κάνει απλά περπάτημα οι μαγνητικοί δεν τον καλύπτουν.

Μέγεθος ταπέτου

Το ταπέτο είναι ο χώρος πάνω στον οποίο θα αθλείστε. Μικρό ταπέτο (105 cm μήκος – 34 με 38 cm πλάτος) ενδείκνυται για απλό περπάτημα. Αν θέλετε να κάνετε ελαφρύ τρέξιμο πρέπει να επιλέξετε διάδρομο γυμναστικής με μεγαλύτερο ταπέτο (130 cm μήκος – 40 με 50 cm πλάτος). Τέλος, αν είστε αθλητής και θέλετε να προπονείστε εντατικά σε δυνατούς ρυθμούς, τότε το ταπέτο πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερο (150 cm μήκος – 50 cm πλάτος).

Αναδίπλωση – Μετακίνηση

Επειδή ο χώρος που έχουμε σε ένα δωμάτιο μπορεί να είναι περιορισμένος, πρέπει να προσέξουμε δύο ακόμα πράγματα: Να έχει υδραυλικό σύστημα αναδίπλωσης ώστε να μπορείτε να τον διπλώνετε και να τον ξεδιπλώνετε εύκολα αλλά και να έχει ροδάκια για να μπορείτε να τον μετακινήσετε.

Μέγιστο βάρος χρήστη

Στις προδιαγραφές κάθε διαδρόμου γυμναστικής αναφέρεται το μέγιστο βάρος του αθλούμενου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τιμή αφορά το περπάτημα. Οπότε, σίγουρα προτείνουμε να επιλέξετε ένα διάδρομο με μέγιστο βάρος χρήστη 15% μεγαλύτερο από το βάρος σας.

Διάδρομοι Γυμναστικής – Άλλοι παράγοντες

Οι νέοι διάδρομοι έχουν κάποιες δυνατότητες που μπορεί να μην είναι απαραίτητες για την προπόνησή σας, αλλά θα την κάνουν πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα όπως: ασύρματη σύνδεση με εφαρμογή για να αποθηκεύετε το ιστορικό σας, ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα άσκησης, ενσωματωμένο ηχοσύστημα για να ακούτε μουσική παράλληλα αλλά και καρδιοσυχνόμετρο για να βλέπετε live τους παλμούς σας.