Τι ατμοκαθαριστή να πάρω

Τι ατμοκαθαριστή να πάρω

Είναι γεγονός πως οι ατμοκαθαριστές έχουν γίνει της μόδας τελευταία και αυτό γιατί η απολύμανση με ατμό…σκοτώνει ιούς, κορωνοϊούς και λοιπά μικρόβια. Εν όψει χειμώνα λοιπόν πολύς κόσμος αναρωτιέται “Τι ατμοκαθαριστή να πάρω;”. Για να δώσουμε σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να έχουμε τις παρακάτω βασικές γνώσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

Οι ατμοκαθαριστές χωρίζονται ουσιαστικά σε 2 μεγάλες κατηγορίες.

Ατμοκαθαριστήρες χειρός: Μοιάζουν με βραστήρα και το κόστος του κυμαίνεται από 30 εώς 50 ευρώ. Στα θετικά τους είναι το μικρό μέγεθος και βάρος. Είναι για συγκεκριμένες εργασίες όπως για παράδειγμα την απολύμανση των πόμολων, της λεκάνης αλλά και σημείων του μπάνιου και της κουζίνας που μαζεύουν σκόνη και άλατα.

Ατμοκαθαριστές σκούπα: Μοιάζουν με ηλεκτρικές σκούπες δοχείου και οι τιμές του κυμαίνονται από 90 εώς 200 ευρώ. Είναι όμως πιο ισχυροί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως. Διατίθενται συνήθως με διαφορετικά ακροφύσια που χρησιμοποιούνται ανάλογα με την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά. Ας δούμε τα κυριότερα που σίγουρα πρέπει να λάβετε υπόψιν στην επιλογή σας.

  • Υψηλή πίεση ατμού

Υψηλή πίεση συνεπάγεται μείωση της υγρασίας οπότε φροντίζουμε να είναι άνω των 3 bar

  • Χωρητικότητα και ποιότητα μπόιλερ

Minimum χωρητικότητα για το μπόιλερ είναι το 1 λίτρο. Αν έχει λιγότερο, θα σας παιδέψει. Επίσης, πρέπει να είναι έχει κατασκευαστεί από ανθεκτικό υλικό.

  • Ειδικά ακροφύσια που μπορεί να είναι απαραίτητα

Προσοχή στα έξτρα γιατί εκεί κρύβονται σημαντικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα ορισμένοι ατμοκαθαριστές περιλαμβάνουν βούρτσες δαπέδου και ξεχωριστά πέλματα για υφάσματα, εξαρτήματα για να καθαρίζετε τα τζάμια και αλλά και ειδικά ακροφύσια για πρόσβαση σε δύσκολα σημεία.

  • Θερμοκρασία ατμού

Τα ακάρεα πεθαίνουν ακαριαία σε θερμοκρασίες κοντά στους 120 βαθμούς Κελσίου οπότε ελέγξτε την θερμοκρασία να είναι άνω των 100 βαθμών Κελσίου σίγουρα.

  • Χρόνος θέρμανσης

Όσο μικρότερος τόσο το καλύτερο γιατί δεν θα χρειάζετε να περιμένετε μέχρι να έρθει το νερό σε θερμοκρασία ατμού. Η τιμή κυμαίνεται από 7 εώς 14 λεπτά.

  • Εγγύηση – ανθεκτικότητα εξαρτημάτων

Υπάρχουν αναφορές για εξαρτήματα που σπάνε εύκολα σε πολλές περιπτώσεις οπότε ελέγξτε ότι υπάρχει τουλάχιστον ετήσια εγγύηση.

Η πρόταση μας: Δοκιμασμένος, αξιόπιστος και σε πολύ καλή τιμή είναι ο Ariete 4145 Xvapor Comfort. Καλή κατασκευή, πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και σε πολύ καλή τιμή είναι σίγουρα ένας από τους πλέον αξιόπιστους ατμοκαθαριστές που υπάρχουν αυτή την εποχή.

 

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ