Πως να οργανώσεις τα ψώνια στο supermarket για να μην πηγαίνεις συχνά

Πως να οργανώσεις τα ψώνια στο supermarket για να μην πηγαίνεις συχνά

Όλοι ξέρουμε πως με τους ρυθμούς που έχει η καθημερινότητα πλέον, ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Συνήθως τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μέσα στην εβδομάδα είναι περιορισμένα. Το Σάββατο προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε όποιες υποχρεώσεις δεν προλάβαμε, ώστε να μας μείνει η Κυριακή να ξεκουραστούμε. Μέσα σε όλο αυτό το τρέξιμο η αναγκαία “υποχρέωση” που λέγεται supermarket μπορεί να μας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή. Αν μάθεις όμως πως να οργανώσεις τα ψώνια στο supermarket για να μην πηγαίνεις συχνά, θα δεις πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου.

Ψώνιζε με λίστα

Η πιο βασική και χρήσιμη συμβουλή για να μην πηγαινοέρχεσαι συχνά σε supermarket είναι να ξέρεις από πριν τι χρειάζεσαι. Για να γίνει αυτό πρέπει να αγοράζεις με λίστα. Μην πιστέψεις ότι θα θυμάσαι τι χρειάζεσαι απλώς περνώντας από τα ράφια του supermarket. Φτιάξε μια λίστα από πριν και ενημέρωνέ την κάθε φορά που βλέπεις ότι κάτι πάει να τελειώσει. Έτσι στο τέλος της εβδομάδας θα έχεις συγκεντρώσει τα προϊόντα που χρειάζεσαι και θα τα αγοράσεις όλα μαζί μια φορά.

Πως να οργανώσεις τα ψώνια στο supermarket για να μην πηγαίνεις συχνά λίστα

Χρησιμοποίησε εφαρμογή για την οργάνωση των προϊόντων

Πολύ χρήσιμες και βολικές είναι οι εφαρμογές που υπάρχουν στα κινητά στις οποίες μπορείς να γράψεις ότι σου λείπει. Τα πλεονεκτήματα του να χρησιμοποιείς εφαρμογή είναι κυρίως τα εξής:

  1. Το κινητό το έχεις πάντα μαζί σου. Άρα και τη λίστα σου.
  2. Αν ξεκινήσεις να γράφεις σε ένα χαρτάκι στην αρχή της εβδομάδας μπορεί να χαθεί μέχρι να φτάσει η μέρα να κάνεις τις αγορές σου. Στο κινητό ξέρεις σίγουρα ότι θα είναι εκεί.
  3. Στις περισσότερες εφαρμογές υπάρχουν ήδη προτεινόμενα προϊόντα ή κάποια που αγοράζεις συχνά οπότε θα σε διευκολύνει να μην ξεχάσεις κάτι
  4. Μπορείς να βάλεις τιμές και να συγκρίνεις με επόμενες φορές.
  5. Αρκετές εφαρμογές συνδέουν πολλούς λογαριασμούς μαζί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί κάθε μέλος της οικογένειας να προσθέσει ό,τι του χρειάζεται και να τα βλέπετε σε μια κοινή λίστα.

Αγόρασε μεγαλύτερη ποσότητα ή σε προσφορά

Όλοι γνωρίζουμε ότι τροφές όπως φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλοιώνονται πιο γρήγορα από άλλες. Βάσει αυτού δεν μπορούμε να αγοράσουμε μεγάλες ποσότητες από αυτά τα τρόφιμα, όπως θα κάναμε πχ με το αλεύρι. Για τα προϊόντα όμως που έχουν μεγάλη αντοχή ή υπάγονται σε άλλες κατηγορίες όπως τα καθαριστικά, μπορείς να αγοράσεις μεγαλύτερες ποσότητες. Έτσι δεν θα χρειαστεί να τα αγοράσεις πιο συχνά από μία φορά το δίμηνο ή ακόμα και το εξάμηνο. Το ίδιο ισχύει εάν μπορείς να αγοράσεις προϊόντα σε προσφορά τύπου 2+1. Όχι μόνο κάνεις οικονομία αλλά έχεις και ένα μικρό απόθεμα ώστε να μην πηγαίνεις συχνά για ψώνια. Καλό θα ήταν βέβαια οι αγορές να γίνονται με μέτρο και να μην είμαστε υπερβολικοί. Συνήθως 2-3 προϊόντα ανά ομάδα μας καλύπτουν.

Πως να οργανώσεις τα ψώνια στο supermarket

Βγάλε πρόγραμμα φαγητού

Οι περισσότεροι από εμάς σχεδόν κάθε μέρα λέμε τη γνωστή φράση “Τι θα φάμε αύριο;” Αυτό δεν βοηθάει καθόλου στον προγραμματισμό των αγορών. Εάν βγάλουμε ένα πρόγραμμα φαγητού ανά εβδομάδα, θα ξέρουμε από την αρχή τι τρόφιμα θα μας χρειαστούν και έτσι θα μπορέσουμε να τα αγοράσουμε από πριν. Οπότε μας γλυτώνει από το άγχος του να αποφασίσουμε για την αυριανή μέρα αλλά και από τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πως να οργανώσεις τα ψώνια στο supermarket

Ψώνισε ηλεκτρονικά

Μια συμβουλή που παλαιότερα δεν θα ήταν εφικτό να έδινε κάποιος, είναι η online αγορά αυτών που χρειαζόμαστε. Πλέον τα eshop των καταστημάτων έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ και είναι πολύ εύχρηστα και φιλικά προς τους καταναλωτές. Τα online supermarkets είναι το μέλλον, όχι μόνο γιατί δεν χρειάζεται να πας στο κατάστημα αλλά και γιατί σε διευκολύνουν αφού αποθηκεύουν τις παλιές παραγγελίες και τα αγαπημένα σου προϊόντα. Έτσι κερδίζεις διπλά κάθε φορά που θες να κάνεις μια αγορά.

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *