Δώρα γάμου | Τι να προσέξεις στην επιλογή τους

Δώρα γάμου

Δώρα γάμου | Τι να προσέξεις στην επιλογή τους

Ο γάμος είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού. Είναι μια μέρα που θα θυμούνται πάντα. Όπως και τα δώρα που τους πήραν. Σίγουρα θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση με την επιλογή σου και να είσαι από εκείνους που θα τους ικανοποιήσει το δώρο του. Μερικές φορές όμως υπάρχουν περιορισμοί που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, όπως το κόστος. Δε χρειάζεται όμως να αγχώνεσαι. Εμείς θα σου δώσουμε μερικά tips για το θέμα δώρα γάμου που θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου και θα σε κάνουν να νιώσεις σιγουριά.

Μην μπερδεύεις το καλό δώρο με το ακριβό

Συνήθως στο μυαλό μας “μπερδεύουμε” τα ακριβά δώρα με τα καλά. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις πως ένας πολύ ακριβός πίνακας πχ, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα ικανοποιήσει το ζευγάρι. Σίγουρα εάν διαθέσεις κάποια παραπάνω χρήματα μπορείς να βρεις πανέμορφα δώρα. Φρόντισε όμως να έχεις κάνει την ερευνά σου στο τι θα αρέσει στο ζευγάρι ή στο τι έχουν ανάγκη. Εάν δεν είστε τόσο κοντά μπορείς να διαλέξεις ένα δώρο πιο ουδέτερο που θα δείχνει όμως φινετσάτο.

Τα μετρητά “μετράνε”

Εάν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, μια σίγουρη επιλογή πλέον, είναι τα μετρητά. Όλα σχεδόν τα ζευγάρια έχουν ανάγκη από χρήματα, αφού ένας γάμος έχει σίγουρα μεγάλο κόστος. Μη νιώσεις καθόλου άσχημα για την επιλογή σου να μην αγοράσεις δώρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα είναι αυτό που προτιμάει και το ζευγάρι. Μπορείς είτε να τα καταθέσεις σε έναν λογαριασμό, είτε να τα δώσεις σε έναν φάκελο μαζί με μια όμορφη κάρτα με ευχές.

Όταν ο γάμος είναι μακρυά είναι λογικό να μην πάρεις ακριβό δώρο

Υπάρχουν φορές που ένας γάμος δεν πραγματοποιείται κοντά μας και πρέπει να πάμε εκτός νομού. Αυτό σημαίνει και έξτρα έξοδα. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να διαλέξεις κάτι ακριβό. Ειδικά εάν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Σίγουρα το ζευγάρι θα χαρεί με την παρουσία σου, οπότε και ένα πιο απλό δώρο θα τους ικανοποιήσει. Όλοι γνωρίζουν ότι τα έξοδα είναι αυξημένα και θα έχουν κατανόηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις απλά αλλά ποιοτικά λευκά είδη μπορεί να είναι μια καλή λύση.

Δώρα γάμου

Εάν δεν πας στον γάμο δε χρειάζεται να ξοδέψεις περισσότερα

Αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσεις να παρεβρεθείς στο μυστήριο, καλό είναι να στείλεις ένα δώρο. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα μπορείς να επιλέξεις κάτι καλό, όπως θα έκανες και εάν πήγαινες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνεις αυτό από ενοχές. Για να μην πήγες σημαίνει ότι υπήρχε κάποιος καλός λόγος. Είτε ήταν μακρυά, είτε υπήρχε άλλη υποχρέωση, είτε για οποιοδήποτε λόγο, το να στείλεις ένα δώρο είναι το πιο σωστό. Σύμφωνα όμως και με την οικονομική σου δυνατότητα και χωρίς ενοχές.

Πες ναι σε ομαδικά δώρα

Τα ομαδικά δώρα γάμου σε κάποιες περιπτώσεις είναι μια καλή επιλογή. Συνήθως αυτό συμβαίνει εάν πρόκειται για μια παρέα φίλων ή συναδέλφων ή εάν υπάρχει λίστα γάμου με πιο ακριβά πράγματα. Εδώ χρειάζεται προσοχή όμως. Ομαδικό δώρο δε σημαίνει απαραίτητα λιγότερα χρήματα. Καλό είναι να υπολογίσετε ένα δώρο, που το ποσοστό σας θα είναι περίπου στο ποσό που θα ξοδεύατε εάν το κάνατε μονοί σας.

Μην αργήσεις το δώρο

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορέσεις να πας το δώρο από πριν ή την ημέρα του γάμου, θα ήταν ευγενικό να ενημερώσεις το ζευγάρι. Συνήθως αυτό συμβαίνει εάν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα εκείνο το διάστημα ή εάν ο γάμος ήταν μακρυά, οπότε τα χρήματα δεν επαρκούσαν για όλα. Ενημερώνοντας το ζευγάρι ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα τους έχει δώσει και το δώρο τους, θα είσαι εντάξει απέναντί τους και δεν θα χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Εξάλλου η παρουσία σου είναι εκείνη που τους ενδιαφέρει περισσότερο.

Δες περισσοτερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *