Δώρα για φωτογράφους

Δώρα για φωτογράφους

Η φωτογραφία για κάποιους είναι τρόπος ζωής. Είναι το “χόμπι” που έκαναν επάγγελμα και το αγαπούν όσο τίποτα άλλο. Γι’ αυτό όταν θες να τους πάρεις δώρο πρέπει να είσαι προσεκτικός, γιατί συνήθως είναι πολύ επιλεκτικοί. Σαν καλλιτέχνες που είναι, θέλουν πάντα να έχουν το τέλειο αποτέλεσμα. Τα δώρα για φωτογράφους όμως εάν δεν προέρχονται από κάποιον ειδικό ή εάν δεν σου έχει πει ο ίδιος τι θέλει, δεν μπορούν εύκολα να είναι εξειδικευμένα. Παρακάτω έχουμε μερικές ιδέες που κάθε φωτογράφος θα αγαπήσει.

Κάρτα μνήμης

Όσο περισσότερες φωτογραφίες τραβάς, τόσο περισσότερος ο χώρος που χρειάζεται. Και οι επαγγελματίες φωτογράφοι μπορεί να βγάλουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες φωτογραφίες σε μία μόνο περίπτωση πχ. ένας γάμος. Οπότε οι κάρτες μνήμης είναι ένα δώρο που πάντα θα είναι χρήσιμο.

Θήκη για κάρτα μνήμης

Φυσικά όταν έχεις πολλές κάρτες μνήμης χρειάζεσαι και μια θήκη να τις βάλεις. Αφενός θα βοηθάει να μην τις χάσεις και αφετέρου μπορείς να τις ταξινομήσεις καλύτερα για να μην μπερδευτείς.

Εξοπλισμός καθαρισμού

Σίγουρα οι κάμερες σκονίζονται και λερώνονται όσο και να τις προσέξει κάποιος. Καθάρισμα όμως χρειάζεται και ο υπόλοιπος εξοπλισμός όπως πχ το τρίποδο. Ένα σετ με ειδικά εργαλεία καθαρισμού θα είναι πάντα αναγκαίο.

Δώρα για φωτογράφους

Διακοσμητικά

Τι πιο ωραίο και ταιριαστό για έναν καλλιτέχνη από το να έχει διακοσμητικά που να σχετίζονται με την δουλειά του στο χώρο του. Υπάρχουν πολύ ωραίες ιδέες όπως είναι οι διακοσμητικές vintage φωτογραφικές ή κούπες καφέ σε σχήμα φακού φωτογραφικής, κορνίζες και πολλά άλλα. Εάν ξέρεις τον χώρο του και τα γούστα του σίγουρα θα βρεις κάτι που θα το αγαπήσει.

Drone

Εάν θες να κάνεις ένα πολύ καλό και πιο ακριβό δώρο, τότε η απάντηση είναι σίγουρα drone. Δεν υπάρχει φωτογράφος που να μην λατρέψει αυτό το δώρο. Το φάσμα των φωτογραφιών που θα του προσφέρει το drone είναι απίστευτο. Δες τι προδιαγραφές θέλεις και διάλεξε αυτό που νομίζεις θα ταιριάξει περισσότερο στις ανάγκες του.

Δώρα για φωτογράφους

Gadgets

Όσα gadgets και να έχει για τη δουλειά του πάντα κάτι παραπάνω θα του αρέσει. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από φίλτρα (χρωματιστούς φακούς), τσάντες μεταφοράς, ιμάντες μεταφοράς ή ιμάντες χεριού και διάφορα άλλα. Αυτό απαιτεί να έχεις δει από πριν τι εξοπλισμό έχει, ώστε αφενός να μην του πάρεις το ίδιο και αφετέρου για να ταιριάζει στο μοντέλο της μηχανής.

Προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών

Τα επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών είναι ένα δώρο που αρκετοί δεν σκέφτονται. Ένας φωτογράφος όμως που τώρα ξεκινάει την καριέρα του ή κάποιος που θέλει να εξελιχθεί, θα εκτιμήσει αφάνταστα αυτή την κίνηση. Αν αποφασίσεις να του αγοράσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα καλό θα ήταν να τον ρωτήσεις πρώτα ποιο θα ήθελε γιατί το καθένα είναι διαφορετικό.

Δώρα για φωτογράφους

Μπλούζες με μηνύματα

Εάν θες να πάρεις ένα πιο προσωπικό δώρο, μια μπλούζα που θα έχει γραμμένο πάνω της ένα μήνυμα σχετικά με φωτογράφους, είναι μια πολύ ωραία επιλογή. Συνήθως τα μηνύματα αυτά έχουν και χιουμοριστικό χαρακτήρα οπότε διάλεξε αυτό που θα του ταιριάξει περισσότερο στον χαρακτήρα του.

Βιβλία φωτογραφίας

Εάν τώρα ξεκινάει με τη φωτογραφία, ένα βιβλίο για αρχάριους θα τον βοηθήσει πάρα πολύ. Φυσικά βιβλία που μιλούν για την ιστορία της φωτογραφίας και γενικά γύρω από την τέχνη, σίγουρα θα τα βρει πολύ ενδιαφέροντα.

δεσ περισσοτερα