Τι είναι το eBay και τι να προσέξετε

Τι είναι το eBay και τι να προσέξετε

Πολλές φορές ακούμε για αυτό αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί. Και ενώ είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις αγορές και τις πωλήσεις μας αρκετοί δεν το χρησιμοποιούν. Αν δεν ξέρετε τι είναι το eBay και τι να προσέξετε πριν αλλά και όσο το χρησιμοποιείτε, τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να σας λυθούν βασικές απορίες. Αν έπρεπε λοιπόν να περιγράψουμε το eBay με έναν όρο, τότε αυτός είναι: ιστοσελίδα δημοπρασιών. Μέσω του eBay, ιδιώτες και επιχειρήσεις μπορούν να πουλήσουν καινούρια ή μεταχειρισμένα αντικείμενα.

Τι αντικείμενα πωλούνται στο eBay;

Σχεδόν τα πάντα. Από χειροποίητες κατασκευές και ρούχα μέχρι σπίτια, σκάφη και αυτοκίνητα.

Όλες οι πωλήσεις γίνονται με δημοπρασίες;

Όχι. Υπάρχουν και πωλήσεις που έχουν σταθερή τιμή. Εξαρτάται από το προϊόν. Αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να πουλήσει κάτι συλλεκτικό, τότε θα το βάλει σαν δημοπρασία. Αντίθετα, αν κάποιος προωθεί τα προϊόντα του, τότε προφανώς θα έχουν σταθερή τιμή.

Τι να προσέξουμε κατά την αγορά;

Πρώτα από όλα προσέξτε τι αγοράζετε. Καλό είναι να αποφύγετε να αγοράσετε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο γιατί δεν ξέρετε που μπορεί να μπλέξετε. Δεύτερον προσέξτε τις κριτικές του εκάστοτε πωλητή γιατί είναι το ασφαλέστερο δείγμα της αξιοπιστίας του. Τελευταίο αλλά και σημαντικότερο, διπλοτσεκάρετε τα έξοδα αποστολής γιατί μπορεί να ανεβάσουν σημαντικά το κόστος και αντί να αγοράσετε κάτι σε τιμή ευκαιρίας, να σας κοστίσει παραπάνω.

Πως μπορώ να ξεκινήσω;

Απλά, δημιουργείς τον λογαριασμό σου πατώντας εδώ. Συμπληρώνεις τα στοιχεία στο προφίλ σου και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να αγοράζεις και να πουλάς στο eBay.

Πως θα αυξήσω τις πωλήσεις μου;

Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη και το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Μερικά tips που μπορούμε να σου πούμε είναι :
  • Συμπληρώστε τα στοιχεία του προφίλ σας. Ακόμα και τα ενδιαφέροντα σας. Θα αυξήσει την αξιοπιστία σας αυτό.
  • Επιλέξτε προσεκτικά τι είναι αυτό που θα πουλήσετε και σε τι τιμή θα το πουλήσετε. Δεν είμαστε όλοι καλοί στο να πουλάμε τα πάντα. Βρείτε κάτι που μπορείτε να το υποστηρίξετε.
  • Αναδείξτε το προϊόν σας με καλές φωτογραφίες
  • Βάλτε αναλυτική περιγραφή με όλες τις λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν τον πιθανό αγοραστή.
  • Απαντήστε άμεσα στις ερωτήσεις που σίγουρα θα δεχτείτε από τους ενδιαφερόμενους.
  • Στείλτε άμεσα τα προϊόντα σας σε μία ωραία συσκευασία. Είναι σημαντικό να χτίσετε μία καλή φήμη.
Βρες περισσότερα tips για έξυπνες αγορές εδώ.

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ