Δώρα για συναδέλφους

Δώρα για συναδέλφους

Δώρα για συναδέλφους

Ο χώρος εργασίας μας είναι πολύ σημαντικός. Το ίδιο και τα άτομα που εργαζόμαστε μαζί. Πολλές φορές περνάμε με αυτά τα άτομα περισσότερο χρόνο από ότι με την ίδια την οικογένεια μας. Γι’ αυτό οι καλές σχέσεις, ο σεβασμός, η κατανόηση και η υπομονή, είναι το κλειδί στην αρμονική συνύπαρξη. Στο πέρασμα του χρόνου, πολλές φορές θα πρέπει να τους πάρεις δώρο. Είτε είναι στη γιορτή τους, είτε στα γενέθλια ή και σε άλλες περιπτώσεις, η επιλογή του δώρου είναι σημαντική, ακόμα και εάν πρόκειται για τυπική κίνηση. Αν είστε πολύ καλοί φίλοι πιθανόν να ξέρεις ήδη τι να πάρεις. Σε περίπτωση όμως που ακόμα δεν έχεις αποφασίσει, σου έχουμε κάποια tips και ιδέες για δώρα για συναδέλφους που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις.

Τι δουλειά κάνει και πως είναι ο χώρος εργασίας του

Όταν μας κάνουν δώρο αυτό που μας λείπει είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Δες το χώρο εργασίας του και σκέψου τι θα τον βοηθούσε. Μπορεί σε κάποια ανύποπτη στιγμή να σου έχει πει και από μόνος του. Εάν κάνετε ίδια δουλειά σκέψου εσύ τι θα ήθελες να σου κάνουν δώρο. Εάν πχ εργάζεται μέσα σε αμάξι ίσως ένα μαξιλάρι πλάτης ή κάποιο άλλο gadget να τον βοηθούσε. Εάν κάνει χειρωνακτική δουλειά και τα χέρια του ή τα πόδια του είναι ταλαιπωρημένα, μια κρέμα ή ένα σετ περιποίησης θα ήταν πολύ ωραίο δώρο. Εάν δουλεύει σε γραφείο τότε ένα σετ με είδη οργάνωσης γραφείου ή κάποιο διακοσμητικό θα τον χαροποιούσε. Εάν πίνει αρκετό καφέ αλλά δεν έχετε καφετιέρα στο γραφείο, μπορείς να του αγοράσεις μια. Εάν είναι μεγάλο έξοδο τότε μπορείς να την πάρεις μαζί και με έναν άλλο συνάδελφο.

Δώρα για συναδέλφους

Ποια είναι τα ενδιαφέροντά του

Εάν έχεις περάσει λίγο διάστημα μαζί του σίγουρα θα έχετε μοιραστεί κάποια πράγματα, όπως το τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του. Εάν του αρέσει να κάνει ποδήλατο μπορείς να του αγοράσεις κάποιο αξεσουάρ. Εάν του αρέσει η κηπουρική ή μαγειρική τότε θα βρεις άπειρα εργαλεία ώστε να του κάνεις δώρο και θα του αρέσουν σίγουρα. Εάν από την άλλη αγαπάει τα σπορ πχ το μπάσκετ τότε δες μερικές ιδέες που θα λατρέψει.

Τι χαρακτήρας είναι

Ο χαρακτήρας του και οι ιδιαιτερότητες του παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο. Εάν πρόκειται για ένα άτομο που δεν φημίζεται για την μνήμη του ή δεν οργανώνεται όσο θα μπορούσε, μπορείς να πάρεις ένα ωραίο σημειωματάριο ή ημερολόγιο. Θα μπορεί να σημειώνει επιτόπου τι έχει να κάνει και έτσι θα σας βοηθήσει και τους δύο στη δουλειά. Εάν του αρέσει να κάνει πλάκες μπορείς να βρεις χιουμοριστικά δωράκια ανάλογα με τα γούστα του. Εάν θέλει να αυξήσει την κίνηση που κάνει μέσα στη μέρα, μπορείς να διαλέξεις ένα activity tracker για να ελέγχει την απόδοσή του και να την βελτιώνει. Βρες τι είναι αυτό που θα τον βοηθήσει ή θα του ταιριάξει.

Δώρα για συναδέλφους

Σίγουρες λύσεις

Εάν δεν ξέρεις πολλά για τον χαρακτήρα του γιατί είσαι νέος στη δουλειά ή γιατί θέλεις απλά να πάρεις ένα τυπικό, ουδέτερο δώρο, τότε υπάρχουν λύσεις. Αρχικά μπορείς να πάρεις μια κορνίζα ώστε να μπορεί να βάλει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ύστερα από έρευνες που έχουν γίνει, οι κορνίζες είναι αυτό που θα ήθελαν οι περισσότεροι να έχουν στο γραφείο τους, εκτός φυσικά από τα αντικείμενα της δουλειάς. Μπορείς επίσης να πάρεις ένα γλαστράκι με φυτό εσωτερικού χώρου. Μια άλλη επιλογή για όσους δουλεύουν σε γραφείο είναι ένας μικρός πίνακας ή poster με ένα ρητό που να εμπνέει ή να παρακινεί. Επίσης, ένα πολύ ωραίο δώρο για όλους είναι ένα βιβλίο. Μπορείς να βρεις ένα απλό μυθιστόρημα ή ένα είδος που έχεις ακούσει ότι του αρέσει.

Δώρα για συναδέλφους

Το σημαντικό στην επιλογή δώρου είναι η σχέση που έχεις με τους συναδέλφους σου. Εάν έχετε ένα όμορφο κλίμα τότε ότι δώρο και να διαλέξεις θα το εκτιμήσει και θα χαρεί. Εάν πάλι θα ήθελες μέσω του δώρου σου να τον κάνεις να έρθετε πιο κοντά, θα πρέπει σίγουρα να παρατηρήσεις πιο προσεκτικά τι του αρέσει. Σε κάθε περίπτωση μη ξεχνάς ότι στον χώρο εργασίας σου θες να κάνεις πάντα την καλύτερη εντύπωση, οπότε διάλεξε προσεκτικά.

 

Δες περισσότερα