Επιτραπέζια οικογενειακά παιχνίδια

επιτραπέζια οικογενειακά παιχνίδια

Επιτραπέζια οικογενειακά παιχνίδια

Όλοι αγαπάμε τα επιτραπέζια που παίζαμε μικροί. Είτε με τα αδέρφια μας, είτε με όλη την οικογένεια ή ακόμα και με φίλους, όλοι λίγο πολύ έχουμε παίξει. Τα επιτραπέζια είναι μια ωραία ασχολία, όταν όλη η οικογένεια είναι μαζεμένη σπίτι και υπάρχει χρόνος για παιχνίδι. Αν δεν θέλετε να διαλέξετε κάποια άλλη δημιουργική ασχολία ή τα παιδιά δεν παίζουν με τους φίλους τους online, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω επιτραπέζια οικογενειακά παιχνίδια.

 

• Uno

Το Uno -deluxe ή απλό- είναι ένα παιχνίδι με κάρτες στο οποίο προσπαθείς να τις ξεφορτωθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μπορούν εύκολα να παίξουν όλες οι ηλικίες. Όσο πιο πολλοί οι παίκτες, τόσο πιο μεγαλύτερο το μπέρδεμα άρα και η πλάκα.

 

• Taboo

Δες την κάρτα με τη λέξη που πρέπει να περιγράψεις και προσπάθησε να κάνεις τον συμπαίκτη σου να την μαντέψει. Όσες περισσότερες βρει τόσο καλύτερα. Χρειάζεται όμως προσοχή να μην χρησιμοποιήσεις τις λέξεις που απαγορεύονται. Αυτές είναι οι βασικές οδηγίες για το παιχνίδι. Κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις όπως το Taboo Kids VS Parents στο οποίο υπάρχουν 2 δεσμίδες με κάρτες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά.

taboo

• Scrabble

Το Scrabble είναι ένα παιχνίδι για παιδιά που ξέρουν να γράφουν. Παίρνεις τα γράμματά, σκέφτεσαι καλά και προσπαθείς να δημιουργήσεις λέξεις με την μεγαλύτερη αξία. Δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται, είναι όμως πολύ διασκεδαστικό.

Επιτραπέζια οικογενειακά παιχνίδια

• Jenga

Το Jenga είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι επιδεξιότητας. Χρησιμοποιώντας ξύλινα τουβλάκια χτίζεις τον πύργο σου σιγά σιγά. Το ωραίο μέρος ξεκινάει όταν πρέπει να βγάλεις τουβλάκια από τον πύργο και να τα βάλεις από πάνω και να γίνει πιο ψηλός. Θα καταφέρεις να μην πέσει ο πύργος σας;

 

Επιτραπέζια οικογενειακά παιχνίδια

 

• Sing it

Σηκώνεις την κάρτα και βλέπεις ποια λέξη σου δίνει. Με αυτήν πρέπει να πεις γρήγορα ένα τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό. Βρες όσο πιο πολλά μπορείς πριν τελειώσει ο χρόνος και κέρδισέ τους. Τόσο απλό είναι το Sing It!

 

• Cluedo

Το πιο κλασικό παιχνίδι μυστηρίου είναι το Cluedo. Ένας φόνος, έξι ύποπτοι. Ποιος διέπραξε το φόνο στην έπαυλη; Χρησιμοποίησε το σημειωματάριό σου για να περιορίσεις τους υπόπτους και βρες ποιος το έκανε, με τι και που.

 

Επιτραπέζια οικογενειακά παιχνίδια

Δες περισσότερα: