Τι δώρο να πάρω;

Δώρα

Τι δώρο να πάρω;

Μια από τις συχνές ερωτήσεις που μας προβληματίζει σε γενέθλια, Χριστούγεννα, επετείους και γενικά σε γιορτές, είναι τι δώρο να διαλέξουμε. Συνοδεύεται με ξεφύσημα και βλέμμα απορίας και ενίοτε και παραίτησης. Μπορεί να αγαπάμε τα δώρα και να θέλουμε να παίρνουμε και να δίνουμε, τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ώρα να διαλέξουμε; Δυστυχώς δεν είναι πάντα όσο εύκολο θα θέλαμε. Εκτός εάν είσαι από εκείνους που ξέρουν πάντα ακριβώς τι χρειάζεται ο καθένας. Για εμάς τους υπόλοιπους όμως, η παρακάτω λίστα θα βοηθήσει να βάλουμε σε μια τάξη τις σκέψεις μας.

Σκέψου τα χόμπι του

Όλοι έχουμε μια ασχολία ή κάτι που μας αρέσει να κάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Ότι έχει να κάνει με αυτό μας ενθουσιάζει και τα δώρα που σχετίζονται με το χόμπι μας τα λατρεύουμε. Αν σε μια φίλη σου αρέσει να διαβάζει, μπορεί να της πάρεις ένα βιβλίο και σε έναν φίλο σου που του αρέσουν τα ταξίδια, χρήσιμα gadgets

Παρατήρησε την καθημερινότητα του

Τα πράγματα που κάνουμε καθημερινά είναι αυτά που τρώνε τον περισσότερο χρόνο στη ζωή μας. Γι’ αυτό πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να γίνονται εύκολα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αγοράζοντας σε μια φίλη σου με μικρά παιδιά ένα μπλέντερ μπορεί να τη βοηθήσεις να τελειώνει πιο γρήγορα το φαγητό και έτσι να της μένει χρόνος να ξεκουραστεί.

Εμπνεύσου από τους χώρους του

Ο χώρος του καθενός, είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι, είτε στο αυτοκίνητό του μπορεί να μας πει πολλά για τον ίδιο. Αν δεις ότι κάποιος περνάει πολλές ώρες μπροστά στο γραφείο του τότε ένα φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να του ομορφύνει το περιβάλλον εργασίας του. Αν το σπίτι κάποιου έχει λιτές γραμμές μπορείς να του πάρεις ένα διακοσμητικό σε μίνιμαλ στυλ

τι δώρο να πάρω

Θυμήσου τι τον ενοχλεί

Πολλές φορές ακούμε τους γύρω μας να γκρινιάζουν για πράγματα που τους ενοχλούν. Η γιαγιά σου μπορεί να μπερδεύεται με τα χάπια της. Μπορείς να της χαρίσεις ένα κουτάκι με τις ημέρες για να τα βάζει μέσα. Μια φίλη σου δεν μπορεί την ακαταστασία και θέλει να φτιάξει τη ντουλάπα της. Μπορείς να της πάρεις διαχωριστικά συρταριών και να σε λατρέψει.

Διάλεξε κάτι αστείο

Τα αστεία δώρα αρέσουν σχεδόν σε όλους. Ειδικά όταν είναι πρωτότυπα. Μας ανανεώνουν και μας κάνουν να ξεχνιόμαστε από την καθημερινότητα. Ο καθένας έχει το δικό του στυλ, όμως σίγουρα υπάρχουν πολλές επιλογές. Ένα αστείο βραβείο, ένα ανοιχτήρι σε περίεργο σχήμα, ένα δώρο που δεν μπορεί να μαντέψει από το περιτύλιγμα γιατί θα παραπέμπει σε κάτι άλλο.

Μίλα στο συναίσθημα

Σκέψου τις όμορφες στιγμές που έχεις περάσει με κάποιον. Δε θα ήθελες να έχεις κάτι που να στις θυμίζει; Βάσει αυτού μπορεί να βρεις πολλά προσωπικά δώρα. Μια κούπα με μια φωτογραφία σας, ένα ψηφιακό άλμπουμ ή ένα πικαπ για τους γονείς σου για να θυμούνται τότε που χόρευαν μαζί όταν ήταν νέοι ή ένα ίδιο πουλόβερ με εκείνο το αγαπημένο του που έχασε. Σκέψου την έκπληξη και τη συγκίνηση κάποιου εάν του πάρεις ένα δώρο που θα του θυμίζει κάτι όμορφο.

Bonus tip

Όταν σκέφτεσαι τι δώρο να πάρω η απάντηση δεν πρέπει να είναι απαραίτητα μια ακριβή επιλογή. Χρειάζεται απλά να διαλέξεις κάτι που θα βοηθήσει, θα κάνει τον άλλο να χαρεί, να γελάσει ή να συγκινηθεί. Διάλεξε με προσοχή το δώρο σου και αγόρασέ το έξυπνα.