Άλλαξε συνήθειες! 4 οικονομικά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

eco friendly προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον

Άλλαξε συνήθειες! 4 οικονομικά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα (eco friendly) κερδίζουν όλο και περισσότερο τους καταναλωτές. Η χρήση πλαστικών αντικειμένων έχει αρχίσει να δίνει τη θέση της σε προϊόντα που δεν επιβαρύνουν τον πλανήτη. Η νομοθεσία σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες αλλάζει και καμπάνιες ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Η αλλαγή μιας συνήθειας όμως, μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Μπορεί ακόμα να μην το έχεις πάρει απόφαση γιατί δε ξέρεις πως να το κάνεις, Ξεκινώντας όμως με μικρά βήματα μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Εδώ σου προτείνουμε 4 καθημερινά αντικείμενα που μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις και από που μπορείς να τα προμηθευτείς.

 

Μεταλλικά Καλαμάκια

Πίνοντας τον καφέ, το χυμό ή το αναψυκτικό σου με καλαμάκι πολλαπλών χρήσεων εξοικονομείς μεγάλο ποσοστό πλαστικού το οποίο αυτή τη στιγμή πηγαίνει στα σκουπίδια χωρίς ουσιαστικό λόγο. Χρησιμοποιώντας μεταλλικά καλαμάκια προσέχεις και την υγεία σου και το περιβάλλον.

μεταλλικά καλαμάκια

Κούπα καφέ από βιοδιασπώμενα υλικά

Σκέψου πόσο θα μειώνονταν η ποσότητα των σκουπιδιών εάν σταματούσαμε να χρησιμοποιούμε ποτήρια μιας χρήσης. Υπάρχουν πολλές κούπες σε διάφορα σχέδια και στυλ, όπως οι κούπες από μπαμπού και βιοδιασπώμενα υλικά, που μπορούν να τα αντικαταστήσουν. Σίγουρα θα βρεις αυτή που θα σου ταιριάζει..

κούπες φιλικές προς το περιβάλλον

Επαναχρησιμοποιούμενες κάψουλες καφέ

Εάν ο καφές είναι η αδυναμία σου τότε οι κάψουλες του καφέ είναι ένα εύκολο προϊόν που μπορείς να αντικαταστήσεις. Υπάρχουν πολλές επαναχρησιμοποιούμενες κάψουλες που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Μη ξεχνάς ότι τελικά σου εξοικονομούν και χρήματα. Ο καφές σε συσκευασία είναι πολύ πιο οικονομικός από ότι σε κάψουλες.

προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον

Περιτύλιγμα Σάντουιτς/ Σνακ

Αν στη δουλειά μαζί σου παίρνεις σνακ από το σπίτι, αυτά τα περιτυλίγματα θα σου λύσουν τα χέρια. Δε χρειάζεσαι πλέον μεμβράνες και αλουμινόχαρτα. Τυλίξτε το απλά γύρω από το φαγητό σου και ξετυλίγοντάς το, έχεις μια μεγάλη επιφάνεια-σουπλά. Επίσης είναι μια πολύ υγιεινή λύση για το σάντουιτς των παιδιών στο σχολείο.

προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ