Δώρα για gamers

Δώρα για gamers

Δώρα για gamers

Η στερεοτυπική εικόνα του αντικοινωνικού gamer που είναι κλεισμένος όλη μέρα σε ένα δωμάτιο και δεν μιλάει με κανέναν, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό σίγουρα έχει παίξει μεγάλο ρόλο η τεράστια πρόοδος της τεχνολογίας. Πλέον υπάρχουν ακόμα και διάσημοι gamers, οι οποίοι πληρώνονται για να βλέπουν τις αντιδράσεις τους εκατομμύρια μάτια την ώρα που…παίζουν! Σε κάθε περίπτωση, τα δώρα για gamers είναι μία ξεχωριστή κατηγορία.

Είτε θέλετε να πάρετε δώρο σε έναν φίλο σας gamer, είτε θέλετε να πάρετε ένα δώρο για εσάς τον ίδιο που αγαπάτε το gaming, πρέπει να μπείτε στο πετσί αυτής της αγαπημένης κατηγορίας ανθρώπων και να κατανοήσετε τις ανάγκες τους.

Το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει ώρες. Πολλές ώρες. Για να μην βγει ο gamer σαν τελικό σίγμα όταν τελειώσει, καλό θα είναι να έχει μία ειδική καρέκλα για gamers με ρυθμιζόμενο ύψος και ανατομικό κάθισμα κατά προτίμηση.

Έπειτα, για όσους παίζουν στο pc, υπάρχουν ειδικά πληκτρολόγια. Θα αναρωτηθείτε τι διαφορά έχουν από τα κοινά πληκτρολόγια. Και όμως! Προτιμήστε μηχανικό πληκτρολόγιο από ένα απλό πληκτρολόγιο μεμβράνης. Τα πληκτρολόγια μεμβράνης λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, σε αντίθεση με τα μηχανικά πληκτρολόγια που λειτουργούν με την τοποθέτηση ενός μηχανικού διακόπτη κάτω από το keycap. Έτσι, τα μηχανικά πληκτρολόγια δίνουν πολύ καλύτερη αίσθηση κατά την πληκτρολόγηση και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ιδιαίτερα σημαντικό δώρο για έναν gamer είναι ένα εξειδικευμένο gaming mouse. Η πολύωρη χρήση του μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επίπονη για τους καρπούς. Οπότε προσέξτε το σχήμα του. Ακόμα μία σημαντική παράμετρος στην επιλογή ποντικιού είναι το DPI. Όσο ψηλότερο είναι τόσο μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του ποντικιού, άρα και η ταχύτητα του δείκτη.

Δώρα για gamers… ειδικών κατηγοριών

Αν βλέπετε τον φίλο σας να παίζει παιχνίδια στα οποία φαίνεται σαν να βλέπει μέσα από τα μάτια του ήρωα του παιχνιδιού, τότε του αρέσουν τα FPS (First person shooter) παιχνίδια. Όσοι παίζουν τέτοια παιχνίδια online, σίγουρα θα εκτιμήσουν ένα gaming headset για δώρο.

Για τους φαν των παιχνιδιών οδήγησης, ένα είναι το απαραίτητο αξεσουάρ: η τιμονιέρα! Συνήθως, οι τιμονιέρες που κυκλοφορούν είναι συμβατές με όλα τα παιχνίδια. Αυτές που έχουν λειτουργία ανάδρασης και προσομοίωσης των φαινομένων που συμβαίνουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού (Force Feedback) είναι πιο ρεαλιστικές αλλά και πιο ακριβές. Σίγουρα είναι καλύτερες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας gamer δεν θα ευχαριστηθεί τις πιο απλές, ειδικά αν είναι μικρής ηλικίας.

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά για τους gamers όμως υπάρχει ένας κανόνας. Όσα παιχνίδια και αν έχουν, πάντα θα θέλουν περισσότερα. Οπότε, διαχρονικά ένα παιχνίδι θα του αρέσει πάντα. Απλά, βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε παιχνίδι για την πλατφόρμα που τον ενδιαφέρει. Κυκλοφορούν πάρα πολλές προτάσεις από πραγματικά τρομερά παιχνίδια για PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch και σίγουρα θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον.

 

Δες περισσότερα άρθρα