Τα καλύτερα δώρα για νέο φοιτητή

Τα καλύτερα δώρα για νέο φοιτητή

Τα καλύτερα δώρα για νέο φοιτητή

Η φοιτητική ζωή είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή του καθενός. Το να αφήνεις οικογένεια και φίλους πίσω και να πρέπει να ξεκινήσεις σε ένα νέο περιβάλλον από την αρχή, θέλει υπομονή. Ειδικά αν οι σπουδές γίνονται σε άλλη πόλη, η γρήγορη προσαρμογή θα αποτελέσει μια μεγάλη πρόκληση. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, ο φοιτητής πρέπει να διαχειριστεί το χρόνο του, το σπίτι του αλλά και τα οικονομικά του. Όλα αυτά μαζί μπορεί να προκαλέσουν στρες και ανασφάλεια. Για να κάνετε πιο εύκολη και ευχάριστη την προσαρμογή του, υπάρχουν δώρα για νέο φοιτητή που σίγουρα θα τον κάνουν να νιώσει λίγο έως πολύ καλύτερα.

Δώρα για τον ίδιο

Αρχικά, εάν είστε πολύ κοντινός του άνθρωπος μπορείτε να του κάνετε δώρο μια βαλίτσα ή ένα σάκο. Σίγουρα είναι κάτι που θα του χρειαστεί αρκετά. Δεν είναι ανάγκη απαραίτητα να έχει μεγάλο μέγεθος. Πάντα χρειάζεται χώρος. Εξάλλου κατά τα διάρκεια της φοιτητικής του ζωής όλο και κάποιο ταξιδάκι-εξπρες θα κάνει και θα τον βολέψει.

Πολύ αγαπημένο και κυρίως χρήσιμο δώρο, είναι ένα βιβλίο μαγειρικής. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές συνταγές στο ίντερνετ και η μαμά είναι η καλύτερη επιλογή. Το βιβλίο όμως θα είναι πάντα εκεί και θα είναι η πιο γρήγορη λύση, όταν θες να πετύχεις κάτι μόνος σου. Αρκεί μόνο να επιλέξετε ένα βιβλίο που θα έχει απλά βήματα και θα τα εξηγεί αναλυτικά.

Τα καλύτερα δώρα για νέο φοιτητή

Αν ξέρετε επίσης, ότι δεν έχει -ή απλά του έχει χαλάσει πρόσφατα- tablet ή laptop, μπορείτε να διαλέξετε κάτι οικονομικό και να του το κάνετε δώρο. Με αυτή την επιλογή θα τον βοηθήσετε πάρα πολύ, κυρίως με τις εργασίες του. Αν πάλι, σκέφτεστε ένα δώρο που έχει να κάνει με την διασκέδασή του, μπορείτε να του πάρετε ένα επιτραπέζιο ή να δείτε τις επιλογές δώρων για gamers.

Δώρα για το σπίτι

Μια επιλογή που θα τον βοηθήσει αρκετά με το νέο του σπίτι, είναι να διαλέξετε έπιπλα ή διακοσμητικά. Ένα γραφείο, μια περιστρεφόμενη καρέκλα, μια μικρή βιβλιοθήκη, μαξιλάρια ή πουφ, κούπες κλπ είναι μερικές από τις επιλογές. Μπορείτε επίσης να του πάρετε πρωτότυπα εργαλεία για την κουζίνα που θα τον κάνουν σίγουρα να χαμογελάσει και να διαφέρει από τους άλλους φίλους του.

Χρήσιμα δώρα είναι επίσης και μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Μια καφετιέρα θα τον ενθουσιάσει. Θα είναι απολύτως απαραίτητη για το δύσκολο πρωινό ξύπνημα αλλά και τα βραδινά ξενύχτια διαβάσματος. Ένας φούρνος μικροκυμάτων θα τον βολέψει για να ξεπαγώνει γρήγορα το φαγητό του. Ειδικά εάν τα ωράρια των μαθημάτων είναι περίεργα και ο χρόνος τον πιέζει, θα ψάχνει γρήγορες λύσεις. Μια τοστιέρα και ένας βραστήρας θα τον διευκολύνουν σε απλές παρασκευές. Μπορείς φυσικά να τον ρωτήσεις τι του λείπει και τι θα ήθελε, ώστε να αυτό που θα πάρεις να τον βοηθήσει σίγουρα.

Τα καλύτερα δώρα για νέο φοιτητή

Αυτές είναι μερικές επιλογές που σίγουρα θα τον κάνουν να χαρεί και θα τον βοηθήσουν και οικονομικά. Ό,τι δώρο και να αποφασίσεις όμως να του πάρεις μην ξεχνάς κάτι το πιο σημαντικό.

Αυτό που χρειάζεται ένας νέος φοιτητής πιο πολύ από όλα, είναι η υποστήριξή σου.

Δείξ’ του ότι θα είσαι εκεί για εκείνον όποτε σε χρειαστεί. Φρόντισε να επικοινωνείς μαζί του και να μαθαίνεις νέα του. Η επαφή με άτομα που αγαπάει και του είναι οικεία θα τον βοηθήσει να νιώσει σίγουρος. Και η αυτοπεποίθηση είναι ότι χρειάζεται σε κάθε νέο ξεκίνημα!

 

Δείτε περισσότερα άρθρα